Utställningar Tävlingar Bilder  
 

LP 1 RLDN SE VCH Lorca´s Chic Charity

F: 2002-04-26

HD A ED ua, Ögon ua, Optigen Clear

E. NORD V-98 NORD UCH INT UCH Warringah´s Cobblestone

U:Country Song´s Eden Paradise


Meriter:

Utställning: CERT, 22x ck, 2 Btkl, BIR Veteran & BIS2 veteran!

Lydnad: LP1 och 2x 1.apris LK2

Viltspår: SE VCH

Rallylydnad: RLDN

 
Smilla 10år
Smilla 10år sept 12
Smilla
Smilla drygt 9år Juli 2011, Lite pälslös dock ;)
Smilla 091230
 
 
Smillas föräldrar
"Cobby" Pappa
"Simba" Mamma
 

 

 
 

Hon är en glad, trevlig och mycket social tik. Fann sig snabbt i sitt nya hem hos oss. Har bra psyke och inga problem med att anpassa sig till nya situationer. Är väldigt lydig och samarbetsvillig. Förra ägaren har verkligen lagt ner ett bra jobb och de har vi nytta av idag.

 

Dessa kurser har Smilla gått innan hon kom till oss : Valpkurs, fortsättningskurs, allmänlydnad, tävlingslydnad 1 och aktivitetskurs

1/2-06 Smilla parad med Hund i Tjänst Monsieur Billy

26/3-06 Nu har Smilla åkt till Kennel Lindjax för att vara där när valparna föds och fram till att de är stora nog att flytta hemifrån. Det har hänt ganska mycket denna veckan med mage och spenar som växt nästan varje dag. I helgen har hon även börjat bädda lite och varit orolig under nätterna. Är beräknat till mitten av v. 14 så det är inte långt kvar nu. Kommer vara tomt utan henne här hemma. Men vi kan ju hälsa på henne iaf. Vi hoppas att allt kommer att gå bra. Mer information efter hand :)

7/4-06

Smilla fick 7 stycken valpar. 1 tik (sv) och 6 hannar. Varav 2 gula o resten svarta. Pappa är Billy (Hund i tjänst monsiuer Billy)

26/4-06 Smilla fyller idag 4 år. Och valparna är snart 3 veckor gamla:) Har träffat dem o Smilla 2 ggr sen födseln och de är bara såå söta.

Smilla är iaf en duktig och tålmodig mamma enligt Anette, ska bli kul att följa dem framöver.

När Smilla kommer hem igen hoppas jag kunna gå på ngn kurs och kanske träna o tävla lydnad om allt går bra. Även kanske det blir ngn utställning framöver. Jag uppdaterar allt eftersom.

2/6-06 kom Smilla hem till oss igen.

Den 8juni var vi för första gången hos Annika Smillas uppfödare o tränade. Sen dess har vi varit där minst 1 gång /vecka i bland fler. Vi är ett gott träningsgäng som har kul ihop man ser fram emot träningarna varje vecka. Jag har även åkt med på flera utställningar då hon ställt ut sina hundar. I aug har jag och Smilla vart på nga utställningar med bra resultat. De är kul när man är nga stycken som åker o man kan peppa varandra .) Blir fler utställningar i sep och förmodligen blir väl nästa efter Sofiero, MY DOG -07 som är här i gbg i jan. De beror så klart på hur läget är då men vi siktar nog på den iaf..

5/9-06 Var vi med Martin och hans kompisar ut på duvjakt. De var lite ont om duvor men de vart att Smilla fick hämta en iaf. Inga problem när de sköt heller. Hon fick hämta en och den låg inne i ett snår men de var inga problem allas. Kul att de gick bra eftersom vi bara tränat med riktiga frysta fåglar två ggr innan. Och hon tog den ju direkt:)

Den 11/9-06 ska vi börja på kurs hos brukshundklubben här i Kungälv. ska gå tävlingslydnad klass 1 tror jag den heter. Iaf så är de inriktning på tävlande hoppas vi får lite bra grejer att träna på så kanske de blir någon tävling i höst.

Mars 07 Vi har börjat på en agilitykurs för nybörjare. Har gått två ggr än så länge o de fukar kanon. Både jag och Smilla tycker de är skoj och de är ju en fördel:) Hon är så duktig och lär sig fort, fått mycket beröm av instruktör och de andra på kursen vilket alltid är trevligt.

 

1/6-07 Lyckades vi med mitt mål att ta LP1 . Efter 3 raka tävlingar med första pris. Något jag är stolt och glad över:) Mer info om tävlingarna finns under fliken "tävlingar". Så numera tituleras Smilla med LP1. Vem vet kanske de kan bli LP2 i framtiden??

 

Mars 09

Smilla blev tog tre raka 1.apris i Ökl viltspår och är SVCH Svensk viltspårschampion

Okt 09 Tog ytterligare ett 1.apris i LK2 har bara ett kvar till LP2. De får väl bli målet för 2010 kanske.. En del utställningar lär det bli då damen går i veteranklass from 27/4 2010...

Smilla 5 mån